Mikulás Parti – Dr. Szabó Lajos ösztöndíj átadó

Megjelent: 2012. december 14. péntek Írta: Kovács Péter Béla

Mikulás Parti – Dr. Szabó Lajos ösztöndíj átadó

Elnöki Beszámoló rövidített!

Tisztelettel üdvözlök, köszöntök mindenkit, aki ezeket a sorokat olvassa.

Sok szervezőmunka aprólékos egyeztetés azonnali reakciók közepette sikeresen lebonyolódott a Magyarországi PKU Egyesület és a Nutricia Kft közös szervezése és rendezése folytán az év utolsó fontos eseménye.

Az esemény és a két időpont egybecsatolása szükségszerűen történt.

Budapesten a Semmelweis Egyetem Eurest éttermében 2012. december 8-án tartottuk a Mikulás ünnepséget és a Dr. Szabó Lajos ösztöndíj átadót.

A munkák oroszlánrészét Kiss Erika vállalta magára és erején felül szervezett és húzta magával a többi programba bekapcsolódott segítőket. Mint már annyiszor leírtam, közzétettem, nélküle egyszárnyú kevéssé sikeres csapat lennénk. Örök hála és köszönet illeti Erikát a 2012-es évben végzett önfeláldozó munkájáért, amit csakis mi értünk végez.

Ő szervező munkája eredménye az étterem megszerzése és az ebéd menüsor összeállítása is. Az ételek a normál és diétás változatban mindenki legnagyobb megelégedésére finoman kerültek az önkiszolgáló étteremből mindenki asztalára. Bőséges adagokat mindenki jó étvággyal fogyasztotta.

A reggeli érkezést követően az elnök kiragasztotta a  Numil Kft erre a célra nyomtatott Mikulás Parti, útirányt jelző plakátokat. Közben a teremben lévők, mint segítők, az asztalokat megterítették és elrendezték a programoknak megfelelően.

Nutricia Kft részéről Kovács Ildikó és Havasi Anikó a piciknek videó mesevetítéssel is szolgált, ha valamelyikük erre vágyott volna.

Árultunk növényi sajtokat, amit már oly sokszor Richárd Józsi és családja szervezett és juttatta el a mikulás parti helyszínére.

Ahhoz, hogy a szervezés és helyszín működőképes legyen, a sok hozzávalót, cuccot le kellett szállítani, ebben hatalmas szerepet vállalt magára ős PKU-s apuka ő Farsang István, aki már nem is számolom hányszor tette meg a közösség javára e  jó cselekedetét.

A megnyitót követően Gyapjas Család részéről Edit és fia István készült a picikkel való közös muzsikálásra, amely kb: 20 percig olyan kellemes élményt adott nekik, amelyen még az ott lévő felnőttek is némelyike bekapcsolódott a közös éneklésbe és muzsikálásba. Rengeteg fotó is készült.

A közös zene után mindenki talált kötetlen programot.

Ebéd következett jó hangulatban. Ebéd után már a meghívott mikulás segítői elkezdték a helyszínt berendezni, hogy a Mikulás méltóképpen adhassa át az ajándékait a picik számára.

A szervezésben minden mikulás csomagot névre szólóan össze készítve várta az megajándékozottakat.

A mikulás pontban 14 órakor megjelent de előtte a mikulás manói a gyerekeket már ráhangolták az ünnepi találkára. Rengeteg fotó készült. A mikulás minden picinek átadott csomag közben elmondta a gyermekről kapott információkat, néha jó derültség közepette.

A mikulás elköszönt mindenkitől, mert sok helyre kellett még mennie.

Közben megérkezett Dr. Szőnyi László tanár úr Alapítvány a Fenilketnúriás Gyermekek elnöke, aki rövid kis összejövetellel beszélgetést folytatott az ösztöndíj elnyerő fiatalokkal.

Kora délután 15 órakor kis ünnepség keretében tanár úr megnyitotta az ösztöndíj átadót.

A teremben sokan részt vettek és figyelemmel kisérték az esemény lezajlását. A Nutricia Kft képviselői és az Egyesület elnöke, és Kiss Erika is részt vett a jeles eseményen. A tíz díjazott méltó komolysággal, kis bemutatkozással beszélt önmagáról és miképpen segíti az életét az elnyert ösztöndíj. Folyamatosan vették át a díjazottak Dr. Szőnyi László tanár úr kezéből az ösztöndíj oklevelét és ráadásként az Egyesület elnökétől a számukra is készített mikulás csomagot. Minden díjazottat tapssal köszöntöttünk. Fotók készültek.

Az ösztöndíj átadót követően még páran egy kicsit beszélgettek frissítőket fogyasztottak, illetve a picikkel foglalatoskodtak. Idővel, akiknek mennie kellett azok útra keltek.

Közben a szervezők, segítők már elkezdték a termeket visszaállítani az eredeti állapotába.

PKU Egyesület és Nutricia Kft, mint szervezők és mindenki jó érzésekkel búcsúzott egymástól. A Mikulás naptól az Ösztöndíj átadóról, Emlékek, képek, írások már vissza köszönnek közösségi oldalakról és ez jóóóóóóó!

Köszönet és elismerés, hála mindazok számára, akik a Mikulás parti és Ösztöndíj átadó szervezésében és lebonyolításában részt vettek és szponzorokat, támogatásokat szereztek, bármilyen formában. Köszönet és hála Kiss Erikának,  Farsang Istvánnak, Kovács Gál Vikinek, Richárd Józsinak, Parrag családnak és mindazon segítőknek, akik jót tettek a közösség javára.

MINDEN ANYAGCSERE BETEGNEK ÉS SZÜLEINEK, EGÉSZSÉGET, VALAMENNYI LÁTOGATÓNKNAK BÉKÉS, BOLDOG KARÁCSONYI ÜNNEPEKET ÉS SIKEREKBEN GAZDAG ÚJ ESZTENDŐT KÍVÁNOK ÉS KÍVÁNUNK AZ EGYESÜLET ÉS ALAPÍTVÁNY KÉPVISELŐI NEVÉBEN.

2012. december

Parrag Tamás – elnök sk.

Friday the 16th. . Powered by 888poker review - All rights reserved.