PKU tábor Elnöki beszámoló - 2013 Szajol

Nyomtatás
Megjelent: 2013. augusztus 12. hétfő Írta: Kovács Péter Béla

 

 

Elnöki beszámoló rövidített – Szajol, Nairam Klubhotel és Szabadidőközpont nyári tábor 2013.

(Kapcsolódó képek: http://pku.hu/index.php/fotoalbum/category/10-pku-tabor)

 

Tisztelettel üdvözlök, köszöntök mindenkit, aki ezeket, a sorokat olvassa.

Azzal kezdeném, hogy egy nyári tábor megvalósulhasson sok-sok PKU-s tag és segítők munkájának áldozatos gyümölcse, beérjen, összefogás kell egy célért, amiben kezdünk többen lenni, az visszamutat a kezdetekre, amikor egyéni szülői kezdeményezők, elsőként vállalkoznak a közösségi összefogás nagyszerű példájaként, mint első táborszervezők és táborozók Rozgonyi Orsi+Zsolt és Németh Ádám+Andi két család, akik új mércét állítottak fel a követők számára.

Csak egy kicsit adj magadból és meglátod milyen értékes és nagy lesz az egész, amiben te is benne vagy!

Ahhoz, hogy egy terv, mint helyszín életképes legyen, oda kell menni, tapasztalni a lakhatást étkezni kell, hogy érezd az ételek milyenségét, a vendéglátók odaadását, és tudjanak az általunk elvárt paramétereknek megfelelni, és mindezt a tábornyitást megelőzően 6 hónappal előtte, de időnként személyesen is kontrollálni a folyamatokat.

Mindezeket az egyesület táborvezetői és dietetikusai megtették időben.

Vasárnap: tábornyitó nap július 21. a táborvezetők és elnök családja az elsők az útiránytáblák kihelyezése a könnyebb odatalálás érdekében. Érkeztek folyamatosan tagjaink, PKU-s Galaktóz és fogadásukat a táborvezetők, mint Németh Ádám+Andi és Rozgonyi Orsi+Zsolt tette gördülékennyé, amit magabiztosságuk, mint első fiatal szervezők profin meg is oldották. A háttérben, akik már gyakorlatiasan segítették a munkát Kovács Gál Viktória+Kovács Péter család, rutinosan és profin segítettek.

Közben, akik előre jelezték, hogy vonattal érkeznek, egyeztetve kimentünk a vasútállomásra, aki éppen szabad volt és beszállítottuk őket a csomagjaikkal a táborhelyre.

A családok folyamatosan érkezve, regisztrálva a szokásos karszalag illetve személyi nyilatkozatok aláírásával elfoglalták szállásaikat, a régi és új családok azonnal üdvözölték egymást, mivel a tábor területét csak a mi egyesületünk tagjai birtokolták, így nem kellett másokhoz alkalmazkodni illetve tolerálni mások jelenlétét.

A programtáblán a táborvezetők igen jól és hatékony információkat helyeztek el így minden résztvevő időben tudott tájékozódni a számára fontos dolgokról.

A tábor első kezdő napja vacsorával kezdődött, két turnusban először a kisgyermekesek étkeztek. A felnőttek a vacsora mellé egy kis pohár borkóstolóval élvezték a finom vacsora menüjét. Az étkezések két turnusban reggeli – ebéd – vacsora beosztással rendeződtek.

A tábori megnyitót az elnök Parrag Tamás és vendéglátók részéről, a Szellő Palotában este 20 órakor Kézér Tamás Úr és Németh Ildikó tette meg, köszöntve a táborlakókat.

A táborvezetők ismertették a 7 napos programot, illetve a Nairam Klubhotel Szabadidőközpont házi szabályzatát.

A fontossághoz hozzátartozik Erikák, Kiss Erika és Simon Erika, profi dietetikusok áldozatos előszervezésük, mint tápszerek, élelmiszerek, étrend és minden evvel kapcsolatos pici és nagy dolgok a tábor kezdetét megelőző oda juttatásának megszervezése lebonyolítása, igen fontos megemlíteni Farsang Pisti áldozatos munkáját, aki kétszer is fordulva leszállította az összes apró cseprő cuccot, ami nélkül nincs tábor. Köszönet érte!

A megnyitót követően szokásaink szerint találós kérdések és mondókák megfejtése közös játékunkat a nyertesek, mint gyermekeinket- gyermekpezsgővel és felnőttjeinket egy - egy Topos pincészet borával jutalmaztuk.

Máris a jó hangulat megalapozott volt.

Sokan egymásra találtak, és jó hangulatban folyt az este további része.

Újdonság lett, hogy már a tábornyitó napon Dr. Szőnyi László Docens Úr is velünk kezdte a közös tábort így volt velünk orvos, ami igen megnyugtató volt minden táborlakó számára.

Akik már fáradtak azok nyugovóra tértek, de voltak, akik egész sokáig közösen jó hangulatban töltötték az este további részét.

Hétfő - reggel két turnusban reggeliztünk, ami önkiszolgálós sor formájában tették vendéglátóink felénk.

Külön volt normál és PKU-s és Galaktóz kínáló asztal, + mikrohullámú melegítő + állandó tea, így minden tábori részvevő könnyedén eligazodott a napi menükben, ami a recepció helyiségben közérdekű információs táblán jelezve volt.

A tábori első reggeli vérvétel 8 óra tájban Erikák hathatós jelenlétével megkezdődött, és jó hangulatban csepegett a piros vér, aminek jönnie kellett. A kicsi jutalom is megtette hatását, így félsz nemigen akadt.

A reggeli után 9 óra kezdetével Gyapjas István és Gyapjasné Ferenczi Edit szervezésében kedves látogatók érkeztek, Debrecenből, hogy számunkra igen különleges és egyedi napot varázsoljanak nekünk. Ők a CZAKÓ BÚVÁR Kft odaadó vezetői és kedves tagjai felszerelést hozva bevezettek bennünket a búvárkodás rejtelmeibe és ezt mind helyben, a kis medencében egészen délig rendelkezésünkre állva örömmel tették. Köszönjük nekik! Fényképek a weboldalon.

Közben párhuzamosan Szuda Tünde a Szellő Palotában előadást tartott azon anyukák számára, akik fontosnak érezték, hogy kérdéseikre a nevelés és iskolai teljesítményben, mint diszlexia, diszgráfia, diszkalkulia, problémáiban közösen megoldásokat találjanak. Fényképek a weboldalon.

Akit érdekelt volt még a búvárnapban azok számára a Mályva teremben vetítést tartottak és kérdéseikre azonnal is választ kaphattak a táborlakók.

Ebéd és a piciknek kicsi szundikálás.

A napi programban Budapestről DIÉTA ABC és sütőstúdiónk, Erikák közösen a Szellő Palotában tartott számunkra Dr. Wirth Krisztina és férje Pálmai Gergely vezetésével termékbemutatót. A BLEZGUTEN termékek régi és új változataival is lehetett ismerkedni.

Mindent meg lehetet kóstolni, amit a gyermekeink örömmel meg is tettek.

Fényképek a weboldalon.

Estefelé 8 óra tájban Kiss Erika előadása zajlott a Mályva teremben rólunk a PKU-ról a történelmünkről a Galaktóz és egyéb anyagcsere betegségekről, ami nagyon nagy számban rendkívül érdekes és sokak tetszését a múltba tekintve igen megragadó előadást eredményezett. Tetszése nagy tapsot, elismerést nyújtott Erika felé.

Fényképek a weboldalon.

Előadás után a már jól bevált szabadidős tevékenységé volt a fő szerep.

A kisállat simogató bármikor rendelkezésre állt illetve egyeztetett időpontban a kisgyermekek szüleikkel fényképezésre is lehetőség adódott.

Kedd - programtáblán sűrű egész napos tennivalók. A Numil Kft a nap szponzora.

9 órától NUMIL Kft illetve NUTRICIA Nap annyiban különbözött, hogy eddig minden évben más és más dolgokat találtak ki nekünk táborlakóknak.  Számunkra biztosítottak egy bohócot Szellő Palotában a kisgyermekek szórakoztatására de a szülők is nagyon élvezték a felejthetetlen produkciót. Fényképek a weboldalon.

Párhuzamosan szintén a Numil ajándékaként egy hatalmas csúszdás ugráló vár egész napra - segítette a picik szórakoztatását. Fokozva még rengeteg ajándék, amiket személyesen későbbi időpontban osztottunk szét a tábor diétázói között. Felsorolásként táskák, egérpad, hátizsák, stb. Fényképek a weboldalon.

Párhuzamosan Sós Gabriella csapatépítés tematikájában tartott előadást, amire fakultatív lehetett rész venni.

Ebéd előtt a Dorottya patikából Dr. Bánkuti Péter Úr tartott előadást a Mályva teremben közgyógy témában. Vetített előadásban igen szép számú hallgatóság előtt lehetett kérdezni a napjainkban legfrissebb jogszabályok tárgyában. Olyan jól sikerült, hogy ebéd után is szükség volt még egy kis pótlásra a közgyógy témájában. Péter lehetővé tette, hogy a téma a weboldalunkon is közszemlére kerüljön, köszönet érte. Fényképek a weboldalon.

 

Ebéd után egy rendkívüli és egyedi felemelő nap. Dr. Szabó Lajos ösztöndíj átadó.

A megérkeztek a pályázók és elnyert ösztöndíjuk méltó átvételére családtagjaik kíséretében.

14 órától a Mályva teremben a nyertesek és a szponzorok, mint NUMIL Kft képviselői illetve Dr. Szőnyi László tanár Úr személyében illetve az Egyesület elnöke Parrag Tamás és Kiss Erika dietetikus személyében kezdetét vette a Dr. Szabó Lajos ösztöndíj átadó.

Parrag Tamás egyesületi elnök bevezetője után Dr. Szőnyi tanár Úr szólt a Dr. Szabó Lajos ösztöndíjat nyert fiatal fiúk és lányok felé. Kiemelte a pályázok jó pályázatát, és fontosnak tartotta a diétát példásan betartó, illetve a pénz, mint eszköz, jó helyes felhasználhatóságát.

Felkérte a személyeket, hogy kis személyes bemutatással mondják el mire is, fordítják az ösztöndíj összegét a hallgatóság felé. Egyben megtörtént a díj átvétele Dr. Szőnyi Tanár Úr és a Numil Kft képviselője személyében Havasi Anikó és Kovács Ildikó kézfogás gratuláció elismeréseként.

Az ösztöndíjak örömteli pillanatai végén mindenki gratulált a nyerteseknek egyben megköszönte az Egyesület elnöke a Numil kft sokéves egyedi támogatását és kérte a jövőbeni kapcsolat gyümölcsöző együttműködés további folytatását, egyben az elnök megköszönte a családok részvételét és a nap nagyszerű lebonyolítását a közreműködésben részvevők tettét.

Fényképek a weboldalon.

 

15 órától SÜTŐSTÚDIÓ mely évek óta a legnagyobb népszerűségnek örvend és elmaradhatatlan programja minden nyári tábornak.

Kiss Erika a diétás étkek kitalálója háziasszonya süt és főz nekünk gyermekeknek, anyukáknak, apáknak, értünk él és dolgozik fáradhatatlanul.

Simon Erika a legnagyszerűbb segítője, egyben sok olyan dolgot levesz Kiss Erika válláról de, sokrétűsége fiatalsága oly jó nekünk van, aki méltán továbbviszi a megkezdett és sikeres utat.

Annyi minden készült, amelyeket meg is lehet tekinteni a képtárban recepttel. Ami elkészült frissen nem sokáig maradt a kínáló tányérokon, tálcákon, a sok éhes száj mind eltüntette. A pár órás sütőstúdió program felfrissülés minden táborozónak de bizony sok előkészület kell az Erikáktól, hogy mindig új és újabbat kapjunk.

Mint minden stúdió más és más, mert mindig más szereplők vannak a helyszíneken, illetve más kicsi és nagyobbak vesznek részt a főzés sütés munkálataiban. Itt is más a helyszín másképpen kell rögtönözni, de a siker, akik adják Erikák, sohasem marad el!  Köszönet és hála mindkettőjüknek! Fényképek a weboldalon.

Szegedi PKU ambulancia dietetikusa Gyüre Eszter is részt vett és segített a stúdió sütés-főzés munkálataiban.

 

17 órától Dr. Szőnyi László Tanár Úr Orvosi előadást tartott a szabadban az anyagcsere betegségekről a mindennapi élet és kezelések orvosi témájában. Természetesem a Szegedi PKU ambulanciáról hétfő óta is segített bejáróként Dr. Papp Ferenc doktor Úr, aki szintén ellátta a hozzá fordulókat, de egyben orvosi segítséget is nyújtott, aki hozzá fordult. Helyben sérüléseket kezelt segített. A közel kétórás időben egész elmélyült kérdés és felelet is elhangzott.  Fényképek a weboldalon.

 

Vacsora – két turnusban.

Közben szülői kezdeményezésként egy kis sütögetés fakultatíve a szabadtéri sütögetőben.

Meglepetésben mindig jók vagyunk a táborvezetők egy kis lazulást írtak elő a táborlakóknak.

Zenés táncos este 21 órától a Szellő Palotában a helyi diszkó Dj hangulatfelelőseként szolgáltatott 01-ig nekünk talpalávalót. A hangulat fergetegesre sikeredett!

Fényképek a weboldalon.

Discó végén, aki még nem fáradt el átvonult illetve csatlakozott a szabadtéri sütögetők népes csapatához. Eszem iszom jó hangulat.

 

Külön fejezetként, aki még nem értesült a helyszíni rossz élményről annak csak igazán röviden mivel minden táborlakót érint, érintett egy esemény.

Az Egyesület 22 év táborozása folyamán még sohasem fordult ilyen elő!!!

Egy család személyi összeszólalkozása kettőjük között illetve családi perpatvar eseményeként

romba döntötte a jó hangulatot és súlyos rendbontás alakult ki. A cselekmény férfi tagja idegösszeomlása miatt autójával a Nairam Klubhotel területén kárt okozott, illetve a helyi rendőrség közbeavatkozása, elkerülhetetlenné vált. Az anya és gyermekét a többi szülő elkülönítve védte, illetve éjszakára máshol befogadta. A kárt okozó férfi a rendőrségi helyszíni eljárás folyamán, a szállásukon maradva nem hagyta el a szobáját.

Ez közel 01. 20-tól hajnal 04. 30-ig tartott. Ezután tudott a fennmaradó kis csapat saját pihenőjébe térni.

Másnap délelőtt folyamán az elnök és a Nairam Klubhotel vezetője rövidre próbálta zárni a rossz cselekmény elkövetőjét. A személyes eljárás folyamán a kárt okozó elismerte a kár okozását illetve megígérte a felelősség nyilatkozata alapján / beköltözéskor / írásban tett nyilatkozatát, hogy péntekig megfizeti a Nairam Klubhotel kárát készpénzben a helyszínen.

A károkozó, aki a hibát elkövette, kiegyenlítette a számlát és egyben bocsánatot kért. Bocsánatkérését nyilvánosan is megtette a péntek esti táborzárásaként, a többi táborlakó felé.

Végezetül mindenben próbáltam olyan megoldásokat találni ebben a rendkívüli eseményben, hogy jobban ne sújtsuk a család, illetve az elkövető személyének rosszabbra fordulását.

A távolabbi lezárásként az Egyesület vezetősége megteszi azon lépést, amivel távol tartja azon személyeket, akik nem tudnak az emberi normák határain belül élni, illetve a közösség normáit nem tudják betartani.

 

 

 

Szerda – programok szabad választásban, fakultatív módban.

Reggeli és azoknak hideg ételcsomag, akik előre jelezték.

Sokan sokfelé utaztak személykocsival a cél utak – Abonyi Állatkert – Széchenyi Parkerdő – Őko játszótér –

Közben párhuzamosan – Csapatépítés Sós Gabriella tematikájában az otthon maradóknak.

Fényképek a weboldalon.

Vacsora –

20 órától Diétás előadások – Hitek és Tévhitek 2. Előadó Kiss Erika

20 órától Diétás előadások – Újdonságok a Galaktozémia diétájában Előadó Simon Erika  

20 órától Sárkányhajós filmvetítés és felkészítő illetve Origami hajtogatás a Szellő Palotában

Fényképek a weboldalon.

Csütörtök - programtáblán sűrű egész napos tennivalók. A Nestlé Hungária Kft  a nap szponzora.

Dr. Balogh Sándor Úr a NESTLÉ képviselője egész napot velünk töltötte aktív szereplőként.

Az a nap, amikor vállalkozol arra, amit nem biztos, hogy megtennél egyedül, mert ezt csak társaságban lehet!

A Sárkány Klub vezetőjeként Szakály Lóránt Úr és segítő csapata bemelegítésként olyat tanított a 3 – csapattal, amit mi 10 perc alatt tudtunk megtenni evezőlapátokat egymásra helyezve felrakni a világbajnok időeredménye 21 lapát ideje 2 másodperc. Aki felkészült az el is indult a stégre, hogy beszálljon a felkészített Sárkányhajóba. Vegyesen a súly és erő figyelembevételével az első és második sárkányhajó is elindult, hogy a kapitányok vezérletével csapatszelem alakuljon ki a hajóban. Jött a sok gyakorlás elindulás, hajrá és kezdtünk belejönni.

Végre verseny a jobb időeredmény az első a döntőbe jutásért. Egy csapat kinn van megint a parton és megint verseny, megvannak döntősök részvevői.

Népes szurkolótábor a stégen, rengeteg fotós, drukkolók hada, felállás a rajthelyre.

Rajt és négyszáz méter a táv megy mindegyik döntős csapat, mint a szél erőn felül küzd mindkét csapat de, egy arasz a győztes előnye nagyon nagyon erős verseny volt mondták is a csapatok irányító kapitányai. Mindenki, aki evezett holt fáradt de örömittas arcok mindegy ki nyert ki az első a győztes a PKU – Road Show közössége. Kapott is, minden résztvevő oklevelet személyesen kiállítva ebben is segítve Parrag Ági.

Akik pedig csak utazni akartak a sárkányhajóban azoknak is lehetősége adódott, hogy csak motoros segítséggel tettek egy kört a Holt Tiszán. Biztonságban élményekkel, örömmel csapattársként együtt ez tuti volt. Fényképek a weboldalon.

Párhuzamosan pici babáknak a Mályva teremben zenés foglalkozást tartott Gyapjasné Ferenczi Edit, aki látta elcsodálkozott, hogy ilyen is van. Fényképek a weboldalon.

Ebéd –

14 órától a Szellő Palotában NESTLÉ termékbemutató és csapatjáték, Dr.Balogh Sándor Úr és kedves segítőjével. A csapatok játéka igen egyedi, rengeteg nevetéssel, tréfás játékokkal, de egyben minden résztvevő számára üdítő mivel enni és inni is kellett benne, így volt a játék kitalálva.

Fényképek a weboldalon.

Közben - Dr. Bókay János Úr Budapestről az I. számú Gyermekklinikáról csatlakozott hozzánk illetve Szegedről Dr. Rácz Gábor Úr, aki személyes kérdésére választ remélt az megtehette, mindkét doktor felé.

Közben megérkezett Erni Ildikó pszichológus, aki netán kérdezni akart tőle tanácsot kérni szintén megtehette.

17 órától a Szellő Palotában Vásárhelyi Marcsi vezetésével olyan welness alakformáló közös zenés órát adott, hogy aki részt vett illetve végig bírta minden díjat megérdemel. Fényképek a weboldalon.

Vacsora – NESTLÉ FAGYI gyermekeknek

20 órától szabadtéri sütögetés – bográcsparti két mesterszakáccsal, diétás krumplilevessel Böröcz Gábor illetve Monostori Koós Zsolt normál babos húsos költeménnyel minden evők együttes örömére.

Itt minden résztvevő mind a kalákában hozott itallal, étellel részt vett a segítésben.

Közben a tűzrakó helyen, Tárcsán – zöldségek, tök, egyéb sültek készültek. Apukák és anyukák sürögtek, forogtak folyamatosan készültek az éheseknek az étkek.

Ki segített a nyársra szalonnát szeletelni és feltűzni rá a rávalókat. Ki segített a gyermekeknek nyársat dugni. PKU és Galaktóz illetve normál étkek kalákában mindenki örömére!

A tábortűznél sokan csepegtették a szalonna zsírját a kenyérre, ami isteni illatokat teremtett. 

A képtárban minden mozzanat és pillanat élvezhető, mert aki jól akarta érezni magát annak felejthetetlen együttlétben volt része.

A tábortűz mindenkinek közös élmény de érdekes módon a picik igen kitartottak és nem igazán akartak menni, aludni.

Idővel azért elszenderedtek, és akik maradtak későig jól érezték magukat.

Fényképek a weboldalon.

Péntek - A tábori második reggeli vérvétel 8 óra tájban Erikák hathatós jelenlétével megkezdődött, és jó hangulatban csepegett a piros vér, aminek jönnie kellett. A kicsi jutalom is megtette hatását, így félsz nemigen akadt.

Fakultatív nap – Szolnoki Repülőmúzeum látogatása, akiket érdekelt. Voltak, akik egy kis sétarepülésre is vállalkoztak.

11 órától Erni Ildikó pszichológus, aki netán kérdezni akart tőle tanácsot kérni szintén megtehette.

Ebéd –

14 órától a Mályva teremben Gyapjasné Ferenci Edit előadása tanulási problémák, esetén képességbeli elmaradások, diszlexia, diszgráfia, diszkalkulia, anyukák és picik folyamatosan bevonva az előadásba sokat lehetett tanulni a felvetett esetekből.

17 óra tájékán a Szellő Termben Lengyelországi BALVITEN cég kizárólagos Magyarországi forgalmazója tartott termék bemutatót. Ráadásként csomagokkal hálálta meg önzetlenül kitöltött regisztrációs lapot. Bencsik László Úr bemutatta a régi és új termékek kínálatát, közben kedves hölgy segítője a gyermekek számára lufikat adott a pici gyermekeknek. Az asztalon kóstolok sütemények, kenyerek, ropik, tésztafélék, BALVITEN PKU termékek és árak, és hol kaphatók. Minden család kapott ajándékcsomagot, ami jól meg volt tömve.

Tombola sorsolás – minden ajándék kisorsolásra került volt olyan aki többször is nyert jó hangulatban telt pörgősen hamar véget is ért. Fényképek a weboldalon.

Egész nap lehetett a webmester, Kovács Péter laptopjára fénykép és videó fájlokat tölteni.

Ami majd megjelenik az Egyesületi weboldalon.

Sportnap – Mindenek előtt egy ikerpár Richárd Norbert és Richárd Roland már negyedik éve a nyári táborokban teljesen felnőtt módon, profi szervezéssel és lebonyolítással egyéni sportágakat, hirdető plakátokat készítve csodálatosan levezényelték a sportnapokat. Köszönet és elismerés mindenki nevében számukra. Követendő példa minden fiatal számára.

Folyamatosan kiárultuk a megmaradt maradék diétás élelmiszereket kedvezményes áron így is segítve tagjainkat, hogy kissé feltöltsék kamrájukat.

Szintén, aki már sokadszorra Richárd Józsi az ikerpárok apukája szerezte és bonyolította a diétás sajtok és konzervek nyári táborba kerülését és segített minden egyéb más szervezési feladatokban is. Köszönjük mindenki nevében.

Beindult a sportnap – Asztalitenisz egyéni és páros kategóriában. Darts egyéni verseny.

Foci csapatverseny, kupával, amit a győztes birtokol a következő nyári táborig. Póker bajnokság. Snapszer egyéni verseny.

Az egyéni és csapatversenyek nyertesei illetve helyezettjei okleveleket és a jutalmakat, sör-üdítő jutalmakat vehettek át folyamatosan a Nairam Klubhotel bárpultjánál.

Asztalitenisz – Egyéni – 1. ParragTamás

Asztalitenisz – Páros – 1. ParragTamás és Parrag Tamásné

Póker férfi – 1. Richárd Norbi

Póker női – 1. Németh Annamária

Snapszer egyéni – 1. Bárány Szabolcs

19 órától kürtős kalács készítése PKU-s Galaktózos és Normál módon.

Aki meggyúrta a tésztát Kálmánné Dencs Andrea, aki pedig a feltekert tésztát kisütötte, Szalai János és Fülöp Csaba. Rettenetesen finomat alkottak, percek alatt minden elfogyott. Fényképek a weboldalon.

Péntek: táborzáró nap 20 óra Szellő Terem

 

Minden jó és szép közösen alkotott élmény véget ér, de nem ér véget mivel emlékeinkben fényképeken, videókon, szabadon láthatók.

Az elnök megnyitotta a közös táborzárót, és felkérte vendéglátóinkat köszönjenek el a PKU-s Galaktóz anyagcserebetegek népes családjaitól. Az átadott szó jogán a Nairam Klubhotel vendéglátói, mint Tamás és Ildikó örömmel láttak 7 napra bennünket, nagyszerű élményként érték meg már második alkalommal a házigazda szerepét. Tőlünk átadott ajándékcsomag szóbeli kíséretében megköszöntük a konyha és felszolgáló személyzet, szállásokat ellátó személyzet kiváló értékes odaadó munkáját, a finom ételek készítését, a bőséges adagokat, és ha maradt a repetázni vágyók kérését is. Minden igényünket nagy körültekintéssel próbáltak megvalósítani.

Az elnök tovább folytatta a táborvezetők munkáját méltatva és példaként állítva a többi táborlakó felé, talán mások is belevághatnak összefogással egy ilyen maradandó példás nyári táborszervezésbe.

Megköszönve a 3 táborvezető munkáját, Németh Ádám+Andi és Rozgonyi Orsi+Zsolt és Kovács Gál Viktória+Kovács Péter családokat ajándékcsomag kiséretében köszönte meg táborvezetői munkájukat, amit a közösségért tettek.

Az elnök folytatta Kiss Erikával, aki méltán közfelkiáltással a nyári táborban a családok családtagjává fogadtak.

Hatalmas taps és ünneplés kereti között ütemes tapsorkán tört ki, ami hosszantartó lett. Az elnök megköszönve a kinyilvánított akaratot átadta az ajándékcsomagot Kiss Erikának.

A táborzáró folytatódott Simon Erikávalpici Erika, méltán tudott olyan szeretetet adni, amivel különleges adottsága révén mély érzelmeket, szakmai odaadást, állandó mosolyát, neve már fogalom a PKU-s Galaktóz társadalom összes tagja számára. Köszönjük neki, és még sokáig legyen velünk, mert nagyon számítunk rá.

Mindenek előtt egy ikerpár Richárd Norbert és Richárd Roland már negyedik éve a nyári táborokban teljesen felnőtt módon, profi szervezéssel és lebonyolítással egyéni sportágakat, csapatsportágakat, hirdető plakátokat készítve csodálatosan levezényelték a sportnapokat. Köszönet és elismerés mindenki nevében számukra. Követendő példa minden fiatal számára.

A sport felelős következett szóban értékelte a sporteredmények helyezettjeit és egyben gratulált minden sportszerű aktivitáshoz.

Szintén, aki már sokadszorra Richárd Józsi az ikerpárok apukája szerezte és bonyolította a diétás sajtok és konzervek nyári táborba kerülését és segített minden egyéb más szervezési feladatokban is. Köszönjük mindenki nevében, mint család példaértékű munkát végez.

Az elnök további jó szórakozást kívánt még az este folyamán és a táborzárót befejezettnek nyilvánította. Fényképek a weboldalon.

Az este folytatása bográcspartival és tábortűzzel és szalonnasütögetéssel folytatódott. Itt minden résztvevő mind a kalákában hozott itallal, étellel részt vett a segítésben.

Fényképek a weboldalon.

Szombat – hazautazás napja

A táborlakók folyamatosan kezdtek pakolni egymástól elköszönni, címeket és telefonszámokat cserélve, egymást is segítve, integetve mindenki hazaindult.

Köszönet és elismerés mindazok számára, akik már 6 hónapja szabadidejük jó részét a nyári tábor szervezésében és lebonyolításában tették.

 

Németh Ádám+Andi - Rozgonyi Orsi+Zsolt - táborvezetők

Kovács Gál Viktória+Kovács Péter táborvezetők fontos segítői

Kiss Erika – dietetikus

Simon Erika - dietetikus

Gyüre Eszter - dietetikus

Richárd József és Családja

Kovács Péter –  webszerkesztő

Rákos Balázs –  webszerkesztő

Farsang István – ős szívű PKU-s

 

Elnökség tagjai, akik a táborban is részt vettek, illetve

Dr. Papp Ferenc – Dr. Bókay János – Dr. Szőnyi László – Dr. Rácz Gábor –Erni Ildikó pszichológus

 

Anyukák - Apukák, akik a tábor ideje alatt a kicsikkel oly adaadóan törődtek foglalkozásokat, szerveztek részükre, illetve mindig foglalatoskodtak gyermekek körül, vigyáztak baj, ne érje őket.

Segítők – naposok, mint fiatalok feladataik között szerepelt PKU-s Galaktóz asztal felügyelete, kicsiknek segítenek tálcát asztalhoz vinni, és visszavinni, PKU-s kenyerek kínálata.

 

 

Szponzorok: Numil KFT – Nestlé Hungária Kft – Diéta ABC – Balviten – Dorottya patika

Czakó Búvár Kft – Ber-Net Kft, sütödéje, akik a PKU-s kenyeret a tábor kezdetétől számunkra nagyon jó minőségben Törökszentmiklósról beszállítva biztosították.

2013. Augusztus. Hó

Parrag Tamás – elnök sk.

 

 

 

Partnereink

Sunday the 17th. . Powered by 888poker review - All rights reserved.